JoVE (Journal of Visualized Experiments)

2006 yılında yayın hayatına başlayan, makalelerin video ortamına aktarıldığı ve görsel olarak açıklandığı dünyanın ilk hakemli video veri tabanı olan JoVE (Journal of Visualized Experiments) tüm koleksiyonları ile 10 Mayıs 2024 tarihine kadar deneme erişimimize açılmıştır.

JOVE DENEME ERİŞİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kampüs içinden üniversitemiz internet ağına bağlanarak ya da kampüs dışından proxy / VPN ayarlarınızı yaparak deneme erişimi süresince JoVE'den ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

JoVE HAKKINDA

JoVE dünyada Etki Faktörü değerine (1.2) sahip olan tek video veri tabanıdır. An itibariyle, JoVE içerisinde 18.000’den fazla video makale mevcut olup her ay 150 yeni video eklenmektedir. Günlük olarak güncellenen JoVE içeriğindeki video makaleler, PubMed/Medline, ChemAbstracts, SciFinder ve Scopus gibi otorite kaynaklar tarafından indekslenmekte; Nature, Cell, PNAS ve PLoS gibi bilimsel çalışmalara yön veren yayınlarda atıf gösterilmektedir.

İçeriklerin görsel – işitsel olarak kullanıcıya sunulması, yazılı metinde atlanabilecek noktaların daha iyi ve daha kolay anlaşılabilmesine olanak tanımakta ve kullanıcılara vakit kazandırmaktadır.

NASIL KAYIT OLUNUR?

-JoVE web sayfasında "Sign in" sekmesine giriş yapılarak "Or Create an Account" alanından kurumsal eposta (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) hesaplarıyla kayıt işlemi başlatılır.

-Kurumsal eposta adresine otomatik olarak gelen maildeki "Confirm Email Address" bağlantısına tıklanarak eposta adresi onaylanır.

-Yönlendirilen form ekranında kişisel bilgiler alanı doldurulur ve "Institution" seçeneği Abant Izzet Baysal University olarak seçilerek hesap oluşturma işlemi tamamlanır.