iThenticate/İntihal Analiz Programı (EKUAL)

iThenticate - İntihal Analiz Programı giriş

Sayın Kullanıcılarımız,

• Tez ve ödevleri kesinlikle Ithenticate üzerinden taramayınız. Aksi takdirde hesabınız bloke edilecektir.
  • Tez, ödev, öğrenci çalışmalarını TURNITIN hesabınız üzerinden değerlendirmeniz gerekmektedir.
  • Akademisyenlerin, hakemlerin ve editörlerin, makale ya da draftları taramalarını sağlayarak, akademik yayınların değerlendirilmesi, karşılaştırılması ve benzerlik analizlerinin yapılması ile ilgili  kapsamlı bir akademik içeriğe sahip olan “iThenticate” intihali engelleme programı TÜBİTAK ULAKBİM aracılığıyla üniversitemizin erişimine açılmıştır.
  • iThenticate, yayınları 14 milyarı aşkın mevcut ve arşivlenmiş web sayfası ve 50.000 üzerindeki akademik dergi ve kitaptan oluşan veritabanıyla karşılaştırmaktadır.
  • iThenticate, 70.000’den fazla bilimsel dergiden gelen 30 milyon üzerindeki içeriğin ve 150’den fazla yayınevinden 86 milyon üzeri makalenin bulunduğu veri tabanlarını kontrol etmektedir. Yayıncı ortakları arasında CrossRef, Gale, Emerald, ABC-CLIO, SAGE Reference, Oxford University Press, IEEE, Elsevier, Nature Publishing, Ovid, Taylor&Francis, PubMed, Pearson, McGrawHill, Wiley ve EBSCOhost gibi büyük yayınevleri bulunmaktadır.
  • İmzalanan lisans anlaşması gereğince; iThenticate sisteminin kullanımı konusunda, üniversitelerde, doktora ve daha üst dereceye sahip kişilerin kullanımına izin verilmektedir.

Not: Programı kullanmak isteyen  doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliğe sahip Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyelerinin ad, soyad, e-posta ve bölüm bilgilerini, Ithenticate hesap isteği başlığıyla, Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine göndermeleri gerekmektedir.

Kullanım Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

iThenticate Datasheet Academic

iThenticate Datasheet General

iThenticate hesaplarında Doc-to-Doc özelliği aktive edilmiştir. Bu özellik sayesinde iki doküman arasındaki benzerlik oranını tespit etmek ve yalnızca bu iki dokümanın karşılaştırmasını içeren bir benzerlik raporunu almak mümkün olacaktır.

Detaylı bilgi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz: